WESOŁE WAKACJE SPORTOWE

Stowarzyszenie Rozwoju Obszarów Wiejskich Podlasie w Radziłowie rozpoczęło realizację projektu „WESOŁE WAKACJE SPORTOWE” realizowany dzięki dofinansowaniu ze środków  PZU w ramach akcji prewencyjnej Pomoc To Mocna.

W ramach działań projektowych dzieci i młodzież z gminy Radziłów wzięły udział w spływie kajakowym. Uczestniczą  w wyjazdach na basen, zajęciach sportowych w szkołach : zumba, pilates, samoobrona, boks. Zajęcia sportowe w grupach w Kompleksie Agroturystycznym „Olszynka” -strzelnica sportowa, ścianka spinaczkowa, paintball, mega piłkarzyki, tor przeszkód, „EUROBUNGEE”, park linowy. Odbyły się również zajęcia z dietetykiem poświęcone zasadom zdrowego odżywiania i promocji właściwych nawyków żywieniowych oraz zdrowego stylu życia.

Serdecznie zapraszamy  dzieci i młodzież do uczestnictwa w projekcie. Przed nami jeszcze zajęcia sportowe: koszykówka, siatkówka, piłka nożna, piłka ręczna. Wyjazdy na basen, wycieczki rowerowe.  Konkursy z nagrodami.