„Ekologiczne i sportowe wakacje”

28 lipca 2022 r. w świetlicy Szkoły Podstawowej w Klimaszewnicy rozpoczęły się półkolonie letnie w ramach projektu „Ekologiczne i sportowe wakacje”. Zajęcia cieszą się dużym zainteresowaniem wśród dzieci i młodzieży, wśród uczestników są dzieci z Ukrainy. Uczestnicy półkolonii mogą już się pochwalić wspólnie wykonanymi pracami tj. wieniec z rolek po papierze toaletowym czy gwiazdy z papieru. Oprócz rękodzieła odbywają się również zajęcia sportowe, podczas których dzieci i młodzież mają okazję aktywnie spędzić czas. Uczestnicy zajęć wykazują się zaangażowaniem, co można zauważyć na poniższych zdjęciach. A wszystko to w ramach projektu: „Bezpieczna przystań – działania terenowe” finansowane przez Fundację Polki Mogą Wszystko w ramach projektu realizowanego w partnerstwie z Buddhist Tzu Chi Foundation. Dziękujemy za dofinansowanie i życzymy dla wszystkich uczestników wesołych i bezpiecznych wakacji!